Retourneren

Toch niet helemaal tevreden met jouw sieraad? Dat kan altijd gebeuren. Je hebt daarom ook het recht om de koopovereenkomst, zonder opgaaf van reden, binnen 14 dagen te herroepen. De herroepingsperiode begint vanaf het moment dat je bestelling is bezorgd. De retourzending is op eigen risico en voor eigen rekening.

Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om je product retour te sturen. Je krijgt dan het volledige orderbedrag, inclusief verzendkosten (van toepassing wanneer je je volledige order retourneert), gecrediteerd. Enkel de kosten voor de retourzending zijn voor eigen rekening. Raadpleeg hiervoor de tarieven van jouw vervoerder. Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan de ondernemer geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten, mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Hoe retourneer ik een order?

De eenvoudigste manier om van je herroepingsrecht gebruik te maken, is door het bijgevoegde retourformulier in te vullen. Het retourformulier dient te allen tijde bij de retourzending meegestuurd te worden, dit zodat wij je retour goed kunnen verwerken. Stuur je meerdere bestellingen in één pakketje aan ons retour, zorg dan dat je per bestelling een retourformulier invult. Heb je geen retourformulier ontvangen? Klik dan hier om een retourformulier te downloaden! 

Vervolgens kun je een retourlabel downloaden door onze track & trace pagina te bezoeken. Deze vind je in je track & trace mail of door hier te klikken. Vul je bestelnummer in (dit begint met een #), vul ook je postcode in en klik op bestelling zoeken. Op deze pagina kun je een retourlabel downloaden. Print het label uit, plak het op het doosje en ga naar het dichtstbijzijnde PostNL-punt.

Heb je geen printer of lukt het niet om digitaal een retourlabel aan te maken? Ga dan naar een pakketpunt van jouw favoriete vervoerder en stuur het pakket naar onderstaand adres:
Melano Jewelry t.a.v. Online Retouren
Australiëlaan 21
6199AA Maastricht-Airport

Moet ik mijn cadeau ook mee terugsturen?

Heb je een cadeau ontvangen bij jouw bestelling en stuur je jouw bestelling (gedeeltelijk) retour? Indien jouw totaalbedrag minder dan het vereiste bedrag voor de desbetreffende actie bedraagt, dient het cadeau ook geretourneerd te worden. Indien je het cadeau niet retourneert, wordt de volledige productwaarde van je terugbetaling afgetrokken.

Item ruilen?

Zou je graag je item willen ruilen voor iets anders? Dat kan als volgt: 

Het verkeerde item retourneer je door de stappen hierboven te volgen. Zodra wij je retour ontvangen hebben, gaan wij voor je aan de slag! Na het verwerken van je retour zal het geld van de geretourneerde producten binnen één werkdag op jouw rekening staan. Plaats hierna zelf een nieuwe bestelling voor het gewenste item via melano-jewelry.com.

Verkeerd of defect item ontvangen?

Heb je een verkeerd of defect item ontvangen? Neem dan contact op met onze klantenservice.