Garantie

Wat vervelend dat je een probleem ervaart met een van onze producten. Neem, voordat je contact met ons opneemt, eens een kijkje op deze pagina om te kijken of je in aanmerking komt voor onze garantie!

Wij willen je er nadrukkelijk op wijzen dat Melano sieraden niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 4 jaar. De (onderdelen van) sieraden zijn daarvoor te klein en kunnen tot verstikkingsgevaar leiden. Wij raden je dan ook aan om de sieraden te allen tijde buiten het bereik van kinderen te houden die niet aan deze leeftijdsgrens voldoen.

 

Belangrijk om te weten

Je kunt via deze site alleen gebruikmaken van de garantie als je je bestelling hebt geplaatst via melano-jewelry.com. Als je een product bij een verkooppunt van ons gekocht hebt en een beroep wil doen op garantie, dan vragen we je om naar de desbetreffende winkel te gaan. Verder kunnen wij niet garanderen dat elk steentje op elk sieraad in dezelfde positie vastgedraaid kan worden.

Gebruiksinstructies

Om zo lang mogelijk van je Melano sieraden te kunnen genieten, vragen we je de volgende gebruiksinstructies in acht te nemen:

 • Maak de sieraden alleen schoon met een zachte, schone poetsdoek;
 • heb je een sieraad met schroefdraad? Draai elke dag het steentje goed aan en controleer of het rubberen ringetje nog om de schroefdraad zit. (losse rubbertjes zijn verkrijgbaar bij al onze verkooppunten);
 • vermijd contact met chemicaliën zoals haarlak, parfum, bodylotion, zeep, reinigingsmiddelen, douchegel of producten die chloor bevatten;
 • doe je ringen af als je je handen wast;
 • draag de sieraden niet als je actief bezig bent, bijvoorbeeld als je sport en kan transpireren;
 • vermijd contact met (harde) oppervlakken om krassen en deuken te voorkomen.

Garantieperiodes 

Vanaf het moment van aankoop biedt Melano 24 maanden garantie op haar sieraden voor fabricagefouten, voor zover dwingend recht zich daartegen niet verzet. Ook biedt Melano 6 maanden garantie op de plating van sieraden, tenzij de gebruiksinstructies niet goed in acht genomen zijn.

Binnen de garantie van 24 maanden vallen de volgende omstandigheden:

 • Breuk van het sieraad door productiefouten, uitgezonderd breuk van zirkonia en/of edelstenen;
 • een gebroken sluiting van een armband of ketting;
 • slechte pasvorm of verlies van de zetting door een slechte schroefdraad;
 • verlies van een steentje uit de zetting door een productiefout.

Binnen de garantie van 6 maanden vallen de volgende omstandigheden:

 • Aantasting en/of verkleuring van de plating wanneer de gebruiksinstructies goed in acht zijn genomen. Wanneer de gebruiksinstructies niet goed in acht zijn genomen en bijvoorbeeld handen gewassen zijn met de ringen en hierdoor verkleuring is ontstaan, vervalt de garantie direct.

Er wordt geen garantie gegeven wanneer:

 • Er geen aankoopbewijs aanwezig is (enkel voor aankopen verkooppunt);
 • sieraden abnormale tekenen van slijtage vertonen (deuken of vervorming);
 • steentjes verloren zijn ondanks dat de schroefdraad niet defect is;
 • sieraden door iemand anders dan een Melano medewerker zijn gerepareerd, gelijmd en/of bewerkt;
 • sieraden verloren of gestolen zijn;
 • verkleuring is ontstaan door een hoge zuurgraad van de huid;
 • verkleuring is ontstaan door handen wassen.

Wat moet ik doen als ik een garantiegeval heb?

Bij een verkooppunt gekocht? 

Ga naar het verkooppunt waar je het product gekocht hebt. Zij zullen je dan verder helpen. Bewaar je aankoopbewijs wel goed! Dit aankoopbewijs moet je laten zien als je een beroep op de garantie wilt doen. Op het aankoopbewijs staat namelijk de aankoopdatum vermeld.

In onze webshop gekocht?

Stuur een foto van het defecte product en het ordernummer naar hello@melano-jewelry.com. Wij zullen dan een passende oplossing zoeken. Valt het probleem onder de garantie? Dan zullen wij, voor zover mogelijk, het product vervangen of repareren.

 

Klachten

Het kan altijd gebeuren dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. Wij raden je aan je klacht eerst bij ons kenbaar te maken door een mail te sturen naar hello@melano-jewelry.com of door te bellen naar +31 (0)85 744 17 17 (op werkdagen van 09:00 tot 17:00). Indien je klacht gegrond blijkt, ontvang je van ons instructies voor de afhandeling hiervan. Wij zullen altijd zo snel mogelijk zorgen voor een correcte oplossing.

Mochten we niet tot een oplossing komen dan is het mogelijk om een geschil te openen en bemiddeling te krijgen via Stichting WebwinkelKeur (https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil). Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Indien je klacht nog niet elders in behandeling is, staat het je vrij je klacht in te dienen via het platform van de Europese Unie.