Garantie

Wij wijzen je er nadrukkelijk op dat Melano sieraden niet geschikt zijn voor kinderen jonger dan 4 jaar. De (onderdelen van) Melano sieraden zijn daarvoor te klein en kunnen tot verstikkingsgevaar leiden. Melano sieraden zijn geen speelgoed. Wij adviseren dan ook om de sieraden te allen tijde uit de buurt van kinderen te houden die niet aan deze leeftijdsgrens voldoen.

 

Gebruiksinstructies

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw Melano items vragen wij de volgende gebruiksinstructies in acht te nemen:

 • Poets de sieraden uitsluitend met een schone zachte poetsdoek en lauw water;
 • Draai bij sieraden met een schroefdraad het steentje dagelijks goed aan en controleer of het rubberen ringetje nog om de schroefdraad zit. Losse rubbertjes zijn verkrijgbaar bij al onze verkooppunten;
 • Vermijd contact met chemische middelen zoals haarspray, parfum, bodylotion, zeep, schoonmaakmiddelen, douchegel of chloorhoudende producten. Draag de sieraden dus niet tijdens het zwemmen, poetsen, douchen of in dergelijke situaties;
 • Vermijd contact met (harde) oppervlaktes om krassen en deuken te voorkomen.

 

Garantietermijnen

Vanaf het moment van aankoop biedt Melano 24 maanden, voor zover dwingend recht zich daartegen niet verzet, garantie op haar sieraden voor fabricagefouten en 6 maanden op de plating van haar sieraden, tenzij er sprake is van oneigenlijk gebruik*.

Binnen de garantie van 24 maanden vallen de omstandigheden:

 • Breuk van het sieraad door een fabricagefout uitgezonderd breuk van zirkonia en/of gemstones;
 • Een gebroken sluiting van een armband of ketting;
 • Een slechte pasvorm of verlies van de zetting te wijten aan een slechte schroefdraad;
 • Het verlies van een steentje uit de zetting door een fabricagefout.

Binnen de garantie van 6 maanden valt de omstandigheid:

 • Aantasting en/of verkleuring van de plating, wanneer de gebruiksinstructies in acht zijn genomen en er geen sprake is van oneigenlijk gebruik*.

*Van oneigenlijk gebruik is onder meer sprake als de gebruiksinstructies niet zijn nageleefd.

Er wordt geen garantie verleend wanneer:

 • Er geen aankoopbewijs aanwezig is;
 • Sieraden tekenen van abnormale slijtage (waaronder deuken of (ernstige) vervorming) vertonen;
 • Sieraden door iemand anders dan een Melano medewerker zijn gerepareerd en/of bewerkt;
 • Sieraden verloren of gestolen zijn;
 • Verkleuring is ontstaan door hoge zuurgraad van de huid.

 

Wat moet ik doen als ik een garantiegeval heb?

Bewaar je aankoopbewijs goed! Het aankoopbewijs dien je te tonen als je een beroep op de garantie wilt doen. Op het aankoopbewijs staat de datum vermeld waarop je het sieraad hebt gekocht.

Heb je het artikel in onze webshop gekocht? Stuur dan een foto van het product en het aankoopbewijs naar hello@melano-jewelry.com.

Heb je het artikel bij één van onze verkooppunten gekocht? Ga dan met het product en het aankoopbewijs naar het verkooppunt.

Valt het probleem onder onze garantievoorwaarden? Dan zullen wij (voor zover mogelijk) het product vervangen, repareren of vergulden.

 

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar hello@melano-jewelry.com of (op werkdagen van 09:00 tot 17:00) te bellen naar +31 (0)85 744 17 17. Je ontvangt van ons de instructies voor de klachtafhandeling en wij zullen, mits de klacht gegrond blijkt, zorg dragen voor een snelle en correcte oplossing. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.