Over Melano

Missie

Het gewone ongewoon maken, eigenzinnigheid boven eenheid, want elke persoonlijkheid heeft recht op unieke sieraden. 


Visie 

Melano streeft ernaar dat elke vrouw zich naar haar eigen smaak en persoonlijkheid kan laten inspireren om zich, iedere dag te tonen zoals ze is in deze snel veranderende maar steeds meer uniforme wereld. Dit betekent dat Melano voor elke gelegenheid, stijl en karakter een passend sieraad biedt dankzij haar verwisselbaar concept en eindeloze combinatiemogelijkheden. Door kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid in de ontwikkeling van onze sieraden voorop te stellen, bieden wij een bijzonder en uniek sieraad dat elke vrouw levenslang naar haar eigen smaak kan aanpassen. Wereldwijd richt Melano zich op een brede community van vrouwen door haar speelse concept, authentieke storytelling en stijlvolle uitstraling.


Wie is Melano?

Melano is het leukste sieradenmerk van Nederland. Waarom? Goede vraag! Wij zorgen ervoor dat elk sieraad dat jij wil dragen altijd bij je past. Jij bent 100 vrouwen in 1 en wij maken sieraden voor al jouw persoonlijkheden. Melano sieraden passen bij elk moment, elke outfit en elke stijl. We zijn kleurrijk in alles wat we doen, met onze steentjes combineer je eindeloos en maak je eigenzinnige prachtige combinaties. Vandaag kleur je erop los, morgen alles zwart/wit, go for it! 


Het verhaal van Melano

In een knusse dorpskern in het zuiden van Nederland begon het. Een gezellig winkeltje aan huis met cadeautjes, interieur en sieraden. Jeanne Pepels had het goed voor elkaar. Maar toen haar man, John zijn vaste baan wel zat was, kwam hij die rust verstoren. Hij nam geen genoegen met het lokaal verkopen van ditjes en datjes en startte samen met Jeanne het sieradenmerk Melano. Het idee voor het verwisselbare sieraad ontstond nadat een klant terug kwam met een kapotte ring: Het steentje was afgebroken. Voor de meesten natuurlijk dramatisch, voor hen een bron van inspiratie! 

Het nog maar net begonnen bedrijf nam al snel de gehele winkelvloer over, eerst voor verkoop, later voor kantoorruimte. Daarna hebben zelfs hun arme drie kinderen moeten toekijken hoe hun slaapkamers langzaam werden overgenomen door bureaus, printers, computers én het magazijn.

Inmiddels is de geschiedenis van Melano al geschreven. Het sieradenmerk is uitgegroeid tot een internationaal fenomeen. Gevestigd in het pittoreske Maastricht is Melano nog steeds een gevestigde naam.

Waarom Melano?

Melano inspireert vrouwen zich te uiten hoe ze zijn. Veilige keuzes bestaan niet, alleen jouw persoonlijke smaak, humeur, gevoel en stemming tellen. Niemand wil hetzelfde zijn, verdwijnen in de harmonie van de wereld om je heen. Foto’s met kopjes koffie, van het avondeten en het zoveelste festival kennen we wel. Jij wilt je eigen keuzes maken, je bent geen type, jij bent jij. Melano begrijpt dat als geen ander and we’ve got your back. Combineer onze sieraden eindeloos met verschillende steentjes, ringen, armbanden, hangers en kettingen. Ook al draagt de buurvrouw Melano, jullie hebben allebei je eigen sieradenmerkje; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij doen er alles aan onze sieraden met de hoogste kwaliteitseisen, betaalbaar, combineerbaar en uniek voor jou te ontwikkelen. Vanochtend nog in grijs/wit naar je kantoorbaan, vanavond ben je in je nieuwe outfit klaar voor het anti-kraak tuinfeest, Melano is er voor elke stijl en gelegenheid.